Zorgeloos rijden in een lease auto!

Tegenwoordig zijn er vele manieren om over een auto te kunnen beschikken. Zo zijn er mensen die graag een nieuwe of een tweedehands auto kopen en deze daadwerkelijk van henzelf is, maar is er ook te zien dat leasen steeds populairdere aan het worden is. Tegen een maandelijks tarief per maand beschik je over een auto, waarna de overeenkomst soms al na een maand weer op te zeggen is. Leasen zorgt voor erg veel flexibiliteit, wat vooral voor ondernemers erg interessant is. In dit blog vertellen we je graag over de verschillende vormen van leasen, zakelijk leasen en vertellen we je meer over lease.auto!

Het verschil tussen lease en short lease

Wanneer je een auto gaat leasen, kun je kiezen uit verschillende soorten leaseovereenkomsten. Over het algemeen is er te kiezen uit twee verschillende opties; auto lease en shortlease. Het grootste verschil tussen deze twee vormen van leasen is de looptijd, ook wel het termijn, van de leaseovereenkomst. Met autolease sluit je een overeenkomst af voor een aantal maanden tot een aantal jaar, terwijl je bij een shortlease overeenkomst je de auto na een maand al vrijblijvend kunt opzeggen. Een shortlease contract zorgt hierdoor voor veel meer flexibiliteit, omdat je de auto gemakkelijk kunt opzeggen wanneer je hier niet meer de financiële middelen voor hebt of wanneer je de auto niet meer nodig hebt. Het leasen van een auto is zeer interessant voor particulieren, maar biedt het soms nog wel veel meer voordelen voor de zakelijke branche.

Zakelijk leasen

Steeds meer zelfstandige ondernemers kiezen tegenwoordig voor zakelijk leasen. Er zijn verschillende mogelijkheden te vinden en beschik je als ondernemer uit verschillende voordelen. Je kunt op het gebied van zakelijk leasen uit twee verschillende vormen van leasen; financial lease en operational lease. 

Financial Lease is een vorm van leasen die vooral gefocust is op occasions, De aanschafwaarde van de auto is leidend voor het maandelijks tarief, dus is een occasion veel interessanter dan het aanschaffen van een nieuw auto en maken ondernemers en ZZP’ers hier graag gebruik van. Iets waar je daarentegen wel rekening mee zult moeten houden, is het feit dat je bij Financial Lease zelf verantwoordelijk bent voor de onderhoud, reparaties, wegenbelasting en de verzekering van de auto. 

Operational Lease is gericht op hele nieuwe auto’s en is deze vorm van leasen ook voordeliger dan het Operational Leasen van een occasion. Bij aankoop van de auto is de leasemaatschappij de eerste eigenaar. De auto zal altijd conform fabrieksvoorschriften onderhouden worden en is dit bevorderen voor de restwaarde van de auto. Bij occasions is de leasemaatschappij niet de eerste eigenaar van de auto en is het niet bekend of de auto altijd conform fabrieksvoorschriften onderhouden is. Het leasen van een Occasion zorgt er dan ook voor dat je extra zult moeten betalen voor zaken als onderhoud. Het onderhoud van nieuwe auto’s is daarentegen veel voordeliger, omdat onderhoud in de eerste fase amper nodig is. 

Kies voor jezelf welke vorm van leasen jij interessant vindt en welke auto nu bij je past en neem eens een kijkje bij de Leasemaatschappij lease.auto, waarna je snel kunt beschikken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *