Zo vervang je de remblokken in een opel corsa

remblokken opel corsa

Remblokken: ze krijgen veel te verduren. De remblokken opel corsa moeten daarom misschien op een dag vervangen worden. Gek is dat niet, zelfs bij een degelijke auto als de corsa. Remblokken vangen namelijk ontzettend veel druk op en slijten dan ook snel. Je remsysteem in zijn totaliteit slijt snel, maar met name de blokken en schijven moeten vaker gecontroleerd en eventueel vervangen worden.

remblokken opel corsa

Remblokken: de werking

remblokken zorgen ervoor dat een auto vaart kan minderen en tot stilstand komt. Door het rempedaal in te drukken verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. Die oefent druk uit op de remvloeistof in de remleidingen. Die druk gaat door naar de zuigers waardoor de remblokken tegen de remschijven aandrukken. Het is dat laatste, de remblokken tegen de remschijven aan, wat er echt voor zorgt dat de auto tot stilstand komt. Je kunt je dus wel voorstellen dat de remblokken soms aan vervanging toe zijn. 

Welke soort remblokken heb ik?

Er zijn verschillende soorten remblokken per auto te vinden. Zoek altijd naar de remblokken die specifiek voor jouw type opel corsa zijn, want anders passen ze misschien niet of werken ze niet optimaal. Vaak kun je deze online kopen. 

Zelf vervangen

De remblokken vervang je altijd op de hele as. Dat wil zeggen dat wanneer je een remblok rechts voor wil vervangen, je ook links voor moet vervangen. Dat zorgt ervoor  dat er geen ongelijke remwerking ontstaat. Dat wil je namelijk niet hebben.  Remblokken kun je – mits je verstand van auto’s hebt – relatief simpel zelf vervangen. Het remsysteem is echter ontzettend belangrijk voor de veiligheid van de auto. Twijfel je dus ook maar een beetje of je dit wel kan, breng de auto dan weg naar een garage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *