Waarom mangohout de meest duurzame keus is voor meubels

Duurzame keuzes voor meubels worden steeds belangrijker voor zowel de natuur als consumenten en fabrikanten. Iedereen heeft namelijk baat bij duurzame artikelen die voortkomen uit hernieuwbare bronnen en geen negatieve impact achterlaten op ons milieu. In dit artikel vertellen we je waarom mangohout een uitstekende keuze is voor je meubels. Lees dus snel verder!

Even voorstellen: mangohout!

Mangohout komt alom voor in onder andere India, Mexico, Brazilië, Australië en Zuidoost-Azië. Het hout van de mango is perfect geschikt als alternatief voor traditionele meubelmaterialen zoals esdoorn- en eikenhout, aangezien het een hardhout is met een dichte nerf die meer dan voldoende kracht heeft om het gewicht te dragen dat nodig is voor een stoel of een zwart dressoir. Mangohout heeft als extra voordeel dat het tegelijkertijd zacht genoeg is om gemakkelijk mee te werken en vereist dus geen speciaal gereedschap voor fabrikanten.

Duurzaamheid van mangohout

Een TV meubel van zwart mangohout heeft niet alleen weinig last van slijtage, maar is ook een enorm duurzame keuze. Mangobomen groeien namelijk sneller dan vele andere hardhoutbomen en hierdoor kan het aanbod gemakkelijk aangepast worden aan de vraag. In vergelijking met eiken bomen die maar liefst 50 á 100 jaar nodig hebben om volledig te rijpen, bereikt een mangoboom zijn rijpstatus in slechts 15 jaar. Daar komt bij dat mangohout als het ware een bijproduct is van mangofruit, waardoor het gebruik van dit natuurlijke materiaal ervoor zorgt dat de boom optimaal wordt benut.

Het gebruik van mangohout in meubels is een vrij recente ontwikkeling die extra inkomsten oplevert voor mangotelers, aangezien het hout aanvankelijk werd verbrand of achtergelaten werd om afgebroken te worden. Tevens biedt het meubelfabrikanten een indrukwekkend duurzaam en betaalbaar materiaal dat gemakkelijk is om mee te werken. Tenslotte zijn mangohouten meubels een fantastische toevoeging in je woning en kan je er met diverse kleuren alle kanten mee op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *