Waarom je hond trainen belangrijk is

Heb jij net een puppy gekocht? Dan is het belangrijk om jouw hond te trainen. Je wilt natuurlijk niet dat hij tijdens een rondje lopen niet meer terugkomt of andere honden aanvalt. Wil jij een hond wat leren? Hieronder vertel ik je wat je de hond kunt leren en waarom.

Start direct met trainen

Het is belangrijk dat je direct begint met het trainen van jouw hond. Vanaf het moment dat jullie puppy thuis is leer jij de hond de basis, het aanleren van sociale vaardigheden. Je leert de hond hoe hij zich moet gedragen tussen mensen, andere dieren en geluiden. Het is belangrijk dat je de normale dingen blijft doen. Een voorbeeld: Stop niet opeens met stofzuigen als jouw puppy het eng vindt. Je moet hem laten wennen aan het geluid. 

Doe dit wel met beleid: teveel of verkeerde prikkels kan de rest van zijn hondenleven blijvend beïnvloeden.

Beloon jouw hond

Doet jouw hond iets wat niet mag? Probeer hem dan uit te leggen wat je wel bedoelde. Fysiek straffen heeft geen zin, dit maakt jouw puppy namelijk erg onzeker. Blijf consequent. Zorg ervoor dat de hond doet wat jij wilt. Doet hij uiteindelijk wat jij wil? Dan moet je hem ook belonen! Dat kan door hondensnacks te kopen bij Aware Pet Products

Leer de hond om alleen te zijn

Hoe moeilijk het ook kan zijn, laat je puppy wennen aan het alleen zijn. Ga niet direct een halve dag weg, maar begin nadat hij gewend is met een minuut alleen zijn. Je kunt deze tijd steeds verder uitbouwen. Gaat het mis? Dan kun je gemakkelijk de tijd van alleen zijn weer terugschroeven. Neem de tijd om jouw hond dit te leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *