Een visgraat vloer is momenteel helemaal hot!

Je ziet de visgraat vloer momenteel in ieder woonprogramma voorbij komen. En dat is niet zo vreemd, een visgraat vloer is niet alleen mooi hij is ook nog eens tijdloos. Je kunt kiezen voor een visgraat vloer of een traditionele laminaat vloer in lengtes gelegd. Het is maar net wat jij mooier vindt en wat past bij jouw interieur. Van oudsher zijn visgraat vloeren gemaakt van massief hout. Dat is niet meer nodig. Je kunt tegenwoordig een visgraat vloer bestellen in laminaat en zelfs in pvc. Ook hier is het net wat jij mooi vindt en wat past bij jouw gezinssamenstelling.

Een visgraat vloer verveelt nooit

Een gewone laminaatvloer kan best een beetje saai ogen. Die lange lengtes zijn immers mooi, maar er zit maar weinig variatie in. Om eens wat anders te doen met je vloer is het (laten) leggen van een visgraat vloer een goed idee. Je kunt de vloer afwerken met een rand langs de muren of laten doorlopen. Je kunt verschillende kleuren laminaat combineren of juist alles in één sfeer houden. Ook dit is weer aan jou.

De vloer laten leggen of het zelf doen?

Het gaat hier om laminaat, dus in principe kan je dat best zelf leggen. Het materiaal is misschien hard, maar met het juiste gereedschap kun je een heel eind komen. Ook het kijken van instructiefimpjes online en het inroepen van hulp van vrienden met ervaring wil nog wel eens helpen. Maar zie je het niet zitten om zelf de visgraat vloer te leggen? Dan is er niets loos. Je kunt gebruik maken van de legservice. Zo zorg je ervoor dat de complete vloer helemaal netjes wordt gelegd en dat je ook nog eens garantie hebt op het leggen van de vloer. En, ook niet onbelangrijk, het leggen van de vloer is inclusief de ondervloer en de plinten.

Want die plinten, wat is daar toch mee?

Wees eerlijk. Hoe lang heeft het de laatste keer bij jou geduurd voor je ook de plintjes netjes geplaatst en geplakt had? Of liggen ze nog steeds, met een tape-je er om, onder de bank? Want het leggen van de vloer is natuurlijk een zeer fijn werkje. Je ziet precies wat je hebt gedaan en wat je nog moet doen. Maar die plinten… de motivatie zakt bij het zien van die dingen al direct in je schoenen. En dat terwijl een mooie vloer nog een keer mooier wordt door het juiste gebruik van plintjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *