Motorverzekering online afsluiten, vragen en antwoorden

Een motorverzekering is een must wanneer je een motor hebt en daar graag op wilt rijden. Het is zelfs verplicht. In tijden dat het lastig is om naar een verzekeringsmaatschappij toe te gaan, kun je dit ook heel gemakkelijk thuis doen. Je kunt dan een motorverzekering online afsluiten. Voor je dit gaat doen, heb je vast een paar vragen. Er zijn een aantal zaken waar je over na moet denken voor je een motorverzekering online gaat afsluiten. In deze blog wordt beschreven waar je over na moet denken en hoe je het beste een online motorverzekering kan afsluiten.

Welke verzekering afsluiten?

Het kiezen van een verzekering kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ook verschillende soorten verzekering. De ene dekt beter dan de ander. Wat je op zijn minst moet nemen, is een WA verzekering. Een WA verzekering is een verzekering voor als jij iemand anders schade toebrengt. Dit kan komen door bijvoorbeeld een ongeluk. Een WA verzekering is verplicht in Nederland. Ook als jouw motor alleen in de schuur staat. Als jouw motor voor lange tijd opgeborgen staat, kun je deze beter schorsen. Dan hoef je hem namelijk niet te verzekeren.

Naast een WA verzekering, kun je jouw motor ook laten verzekeren voor wanneer je zelf schade hebt. Bijvoorbeeld een motorverzekering all risk. Dan heb je een WA verzekering en een verzekering voor jezelf. Als je dan een ongeluk krijgt, wordt álle schade vergoed.

Er zijn ook verschillende dekkingen beschikbaar. Zo dekt de WA beperkt casco, wettelijke aansprakelijkheid, WA dekking tijdens winterstop, storm, brand, natuurschade en diefstal. Wanneer je een aanrijding hebt of je valt, dekt deze verzekering jouw schade niet. Als je bang bent dat dat gebeurd, kun je beter een WA volledig casco nemen. 

Bij wie een motorverzekering afsluiten?

Als je een motorverzekering online wilt afsluiten, of dat nou all risk is of niet, moet je dit natuurlijk wel doen bij een maatschappij waarbij online verzekeringen afsluiten mogelijk is. Kijk even rond op Google of vraag aan motorrijders in jouw omgeving, waar zij hun online verzekering hebben afgesloten. Zijn zij tevreden over de verzekering?

Is een motorverzekering online afsluiten wel veilig?

Het is altijd handig om bij elke online dienst even te zoeken naar reviews. Niet alleen de reviews op de site zelf, maar ook op reviewsites. Als je ziet dat andere mensen via onafhankelijke reviewsites een positieve review plaatsen, zit het vaak wel goed. Ook kun je weer aan anderen in jouw omgeving vragen hoe zij de service hebben beleeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *