Methodes voor het verhelpen van lichamelijke klachten

Bij veel mensen komt het voor dat zij eens in de zoveel tijd, of juist altijd, last hebben van lichamelijke klachten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld altijd hoofdpijn, last van de rug en nek of bijvoorbeeld van de gewrichten. Hiervoor wil je dan natuurlijk graag een oplossing want rondlopen met pijn is voor niemand prettig. Voor verschillende soorten klachten zijn dan ook aardig wat verschillende soorten behandelingen. Hoe weet je welke behandeling het beste werkt voor jouw klachten? Wij hebben het voor je uitgezocht. Lees hieronder snel verder!

Bezoek een fysiotherapeut

Voor de meeste lichamelijke klachten begint het traject van het zoeken naar een specialist bij de huisarts. Vaak geef je hier aan welke klachten je hebt, de huisarts kan je dan doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Deze persoon heeft hier meer kennis over en kan goed zien waar klachten vandaan komen, ook heeft hij of zij verschillende methodes om klachten te verhelpen. Sommige klachten kunnen namelijk worden verholpen door het doen van verschillende oefeningen, andere klachten kunnen worden verholpen door een goede plaatselijke massage en andere klachten hebben een speciale behandeling nodig.

Speciale behandelingen

Wanneer de standaard behandelingen van een fysiotherapeut niet voldoende zijn, zijn er vaak speciale behandelingen beschikbaar. Een van die speciale behandelingen is dry needling, dit kan worden toegepast bij heel veel verschillende soorten klachten. Het kan goed werken bij stijve spieren, nek- en schouderklachten, rug klachten, hielspoor en RSI klachten. Het kan dus op verschillende manieren worden toegepast, bij Risdaele Hoorn ben je voor deze behandeling op de juiste plek. Zo kan je jouw lichamelijke klachten eindelijk verhelpen en de specialist kan je hierbij helpen. Wanneer je klachten weg zijn kan jij je weer focussen op andere dingen, en weer genieten van vrij bewegen en het doen van actieve activiteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *