Met deze camera leg je real-time alles vast

De meeste mensen gebruiken voor het snel opnemen van een korte video hun smartphone. Die heb je doorgaans altijd bij de hand, is makkelijk te gebruiken en de filmpjes die je maakt, kun je desgewenst direct met anderen delen via social media. Wie echte haarscherpe opnames van real-time actie wil opnemen, zal al snel overgaan tot de aanschaf van een toestel dat speciaal gemaakt is om heel scherp actiemomenten vast te leggen.

 

Slimme handigheidjes zorgen voor haarscherpe beelden

Een actioncam is een toestel dat speciaal ontwikkeld is voor het opnemen van actiemomenten. Hierbij is er met name op gelet dat je de camera eigenlijk overal mee naartoe kunt nemen en dat je deze kunt bevestigen op bijvoorbeeld je lichaam of een accessoire, zoals een helm, fiets of het dashboard van de auto. Met een action cam leg je beelden vast zoals jij ze ook echt ziet. Er zijn een aantal slimme technologieën gebruikt om ervoor te zorgen dat de beelden die worden opgenomen haarscherp zijn. Zo worden bewegingen die jij en het toestel maakt gestabiliseerd, zodat deze tijdens het bekijken van de opnames niet te zien zijn. Verder zijn er toestellen beschikbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor opnames onder water. Deze worden geleverd met een waterdichte casing en zijn uiteraard ook gewoon schokbestendig, zodat je ook onder water prachtige video’s kunt opnemen.

 

Waarop letten  bij de aankoop van een actiecamera?

Er zijn verschillende merken en varianten action cams te koop. Doorgaans zijn ze allemaal van zeer goede kwaliteit, maar niet altijd hebben ze dezelfde functionaliteit. Zo zul je er in ieder geval op de kwaliteit van de opnames. Er zijn camera’s beschikbaar die opnemen in HD Ready, Full HD en zelfs het nieuwe 4K HD. Des te hoger de kwaliteit, des te meer je ook voor het toestel zult moeten betalen. Daarnaast zul je er op moeten letten dat je vaak accessoires om de camera te bevestigen op je lichaam of kleding apart moet kopen. Je zult dan wel de juiste accessoires moeten kiezen. Verder zijn er 360 graden camera’s en camera’s die 360 graden opnemen. Dat is een belangrijk verschil en welke je kiest, hangt met name af van het doel waarvoor je de camera wilt gebruiken. Tot slot is het verstandig na te denken over de manier waarop je de beelden overzet naar bijvoorbeeld je laptop of desktop. Er zijn bijvoorbeeld camera’s beschikbaar die verbinding kunnen maken met een WIFI netwerk.  Daarmee zet je moeiteloos de beelden over en dat is toch wel erg handig.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *