Maatje meer? Zo kan je, je het beste kleden!

We willen allereerst graag beginnen met een compliment. Een compliment aan jou. Je bent namelijk mooi zoals je bent, of je nu een maatje meer of minder hebt. Toch kan het best zijn dat je dit al vaker hebt gehoord maar je jezelf hierin niet kan herkennen als je in de spiegel kijkt. Jou vallen waarschijnlijk alleen de minder sterke punten op als je jezelf ziet. Gelukkig hebben we allemaal sterke punten en minder sterke punten aan ons lichaam, welke maat je ook hebt. Toch zien er wel een paar manier om je te helpen jezelf op de juiste manier te kleden zodat je er op je beste uitziet.

Waar leg je de focus?

Als je een maatje meer hebt ben je waarschijnlijk over het algemeen niet zo zeer tevreden om je buik, je billen en je benen. Dit zijn de zones waar bij vrouwen het eerst vet wordt opgeslagen. Als dit bij jou zo is wil je de focus hier juist vanaf halen. Hoe je dat doet? Door ergens anders de focus te leggen. Dit kan je taille zijn maar ook je boezem, je hals of een ander lichaamsdeel. Als je juist wel ontzettend blij bent met je billen en je heupen maar minder met je boezem of je armen wil je juist de focus hier naartoe verplaatsen. Je wilt juist je billen en je heupen laten opvallen terwijl je boezem of je armen minder in het zicht zijn. Kijk dus eens in de spiegel en zeg eens eerlijk tegen jezelf waar je trots op bent. Welke onderdelen van je lichaam vindt je sterk en waar wil je de focus op leggen?

Voor welke kleur kies je?

Donkere kleuren zoals zwart, blauw en grijs worden vaak omschreven als veilige kleuren. Het zijn kleuren die je slanker zouden maken. Toch is dit in praktijk niet altijd het geval. Natuurlijk zijn zwarte, grijze en blauwe kledingstukken zoals een zwarte grote maten bh prachtig maar in een andere kleur zien ze er net zo mooi uit. Soms kan een lichtere kleur er juist voor zorgen voor een mooiere uitstraling. Felle kleuren trekken juist de aandacht. Door felle kleuren te gebruiken kan jij bepalen waar mensen zullen kijken. En wil je echt een maatje slanker lijken? Kies dan bijvoorbeeld een lange jurk die van top tot teen dezelfde, felle kleur heeft.

Wat is de juiste lengte?

Ook lengte zal een belangrijke rol gaan spelen in je outfit. Vooral als je wat kleiner en voller bent. Juist dan wil je lengte creëren en lengte creëren doe je door middel van lange lijnen. Een lange lijn kan een jurk zijn die tot over je knieën valt maar ook een lange blazer. Zelf een patroon met horizontale lijnen kan al voor meer lengte zorgen. Ook met een tuniek in grote maten krijgt je hetzelfde effect. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *