Maak van je achtertuin een kunstwerk!

Achtertuinen, van klein tot groot, worden door iedereen op een andere manier gebruikt. De een wilt zoveel mogelijk groen, terwijl de ander een kas plaatst om zijn of haar eigen groente te verbouwen. Iemand anders maakt er liever weer een terras van, en dat kan op verschillende manieren. Een terras kan gemaakt worden met simpele stoeptegels, of je kan creatief aan de slag gaan met klinkers.

Creatieve klinkers

Met klinkers kan je een van de meest creatieve tuinen en terrassen maken die je maar kan bedenken. Door de klinkers als mozaïek stukjes te gebruiken kan je een compleet kunstwerk maken. Zo kan je bijvoorbeeld letters afbeelden om een naam of woord te creëren, of zelfs een portret maken, als je de ruimte hebt. Door verschillende kleuren te gebruiken zijn de mogelijkheden bijna oneindig, en kan je de meest creatieve en unieke tuin maken. Dus als je twijfelde tussen grote tegels of klinkers, hou dan rekening met de vele mogelijkheden die klinkers te bieden hebben.

Heggen kunst

Naast de kunstwerken die je met klinkers kan maken is het ook mogelijk om volledig los te gaan met heggen. Een heg kan je in vormen snoeien, zoals letters of figuren. Dit is misschien niet makkelijk om zelf te maken, maar als het eenmaal staat is het wel makkelijk om de vorm te behouden door regelmatig de langere takken te snoeien. Je kan zelfs de vorm van de heg combineren met de kunst die je hebt gemaakt met de waaltjes of klinkers.

Beeldende kunst

Als laatste kun je standbeelden gebruiken om het kunstwerk af te maken. Dit kunnen kabouters zijn maar ook engelen, goden of andere fictieve figuren die jij graag in je tuin wilt zien. Door je tuin in een bepaald thema in te richten kan je met standbeelden heel creatief worden. Ze kunnen soms wel prijzig zijn, dus hou ook marktplaats en facebook in de gaten om daar eventueel voordelig je standbeelden te kopen.

Dus heb je zin om creatief aan de slag te gaan met je tuin? Maak een tekening met je tegels, snoei je naam in de heg en plaats een batman standbeeld, het kan allemaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *