Kunst als cadeau

Ergonomisch toetsenbord

Hoewel er al lange tijd geen uitgebreide feesten zijn geweest voor verjaardagen, het behalen van diploma’s of andere heuglijke gebeurtenissen, zijn er nog altijd redenen om iemand in het zonnetje te zetten. Bij een bijzondere gelegenheid, of gewoon omdat je het leuk vindt, kun je iemand kunst cadeau geven. Dit is een uitstekende manier om iemand in het zonnetje te zetten op bijvoorbeeld een gouden bruiloft, het kopen van een eerste huis, een vijftigste verjaardag of een andere bijzondere gelegenheid. En kunst cadeau doen hoeft helemaal niet ontzettend duur te zijn. Hier zijn een aantal opties.

Bijzondere cadeaus

Iemand een kunstwerk cadeau doen, doe je niet zomaar. Kunst is altijd een ontzettend bijzonder cadeau. Wat je ook geeft, het is een cadeau met een bepaalde status. Dat wordt natuurlijk ook goed ontvangen. Bij het kiezen van een kunstwerk als cadeau, moet je wel goed letten op de smaak van de ontvanger ervan. Je kunt wel iets kopen wat jij ontzettend mooi vindt, maar als het niet de smaak van de ontvanger is, heb je er eigenlijk niets aan. Een cadeau geef je immers aan iemand, dus het moet bij die persoon passen. 

Kunst is vaak duur, maar dat hoeft helemaal niet. Ook als je geen enorm budget hebt, kun je iemand kunst als cadeau geven, bijvoorbeeld van artihove. Daar kun je prachtige, maar betaalbare beeldjes kopen.

Betekenisvolle cadeaus

Een cadeau heeft altijd meer waarde als het een bijzondere betekenis heeft. Dat geldt ook voor kunst. Dus of je nou een afscheidscadeau voor je collega, een verjaardagscadeau voor je oma of een house warming cadeau voor je beste vriend koopt, kijk of je iets kunt vinden wat er niet alleen mooi uit ziet, maar ook een mooie betekenis heeft.

Naast betekenis is het handig om nog op een aantal dingen te letten wanneer je van plan bent iemand kunst cadeau te doen. Zo kan het verstandig zijn het klein te houden. Het is voor de ontvanger een stuk makkelijker een kunstwerk een mooi plekje te geven wanneer het niet te veel ruimte inneemt. Dus tenzij de ontvanger op de hoogte is van wat hij of zij krijgt, is een klein beeldje of schilderij de beste optie.

Waar koop je kunst?

Kunst hangt natuurlijk vooral in musea, galeries en ateliers. Dat maakt het niet altijd makkelijk om te kopen. Maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Je hebt winkels waar de mooiste betaalbare kunst te koop staat. En als je helemaal je huis niet uit wilt, kun je ook bijvoorbeeld bronzen beeldjes online kopen. Zo verschijnen de mooiste, bijzonderste cadeaus zo op je stoep. Dat is wel zo makkelijk.

Wanneer je dus van plan bent iemand voor een bijzondere gelegenheid kunst cadeau wilt doen, let dan op de smaak van de ontvanger, op de betekenis en houd het klein. Dan kan het niet meer mis gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *