Klimplanten in de tuin

Klimplanten zijn een leuke en makkelijke manier om de tuin een beetje op te leuken en groener te maken. Klimplanten groeien snel en kunnen grote oppervlakten beslaan. Je kunt ze plaatsen tegen de muur van je huis, of tegen je schutting of hek, of zelfs op de grond langs een draad spannen. Over het algemeen hebben klimplanten weinig werk nodig, het is geen veeleisende plantensoort. Een klimplant nemen is een makkelijke manier om je tuin groener te maken, ook als je niet zo veel tijd hebt voor tuinieren. En ook als je een kleine tuin hebt is dat geen probleem, want klimplanten kunnen heel mooie bloemen produceren zonder veel ruimte in beslag te nemen. En ze zijn superhandig voor het maskeren van eventuele lelijke schuttingen of muren. Er zijn verschillende klimplanten die leuk zijn voor in de tuin. 

Hedera

Dit is waarschijnlijk de bekendste klimplant: de hedera of klimop. Dit is de enige groenblijvende klimplant die een dichte haag kan vormen. Dus als je wat meer privacy in de tuin wil, kan je deze plant tegen je schutting laten groeien. Als je dit op de juiste manier doet kan het ook zorgen voor extra schaduw of bescherming tegen de wind. Ook tegen een boom kan deze plant prima groeien. Geen zorgen, de boom heeft helemaal geen last van deze extra plant. Ze kunnen prima samen gedijen. 

Passiflora

De Passiflora of Passiebloem is een klimplant met prachtige bloemen die tropisch ogen. Wil je een Passiebloem kopen, dan zal je een mooie plant in de tuin hebben die wel zes meter hoog kan worden en de hele zomer door (en zelfs een deel van de herfst) mooie paars met witte bloemen zal produceren. 

Kleinfruit

Lijkt het je leuk om fruit uit eigen tuin te kunnen eten? Dan is een kiwi, druif of braam een goed idee voor jou. Bijvoorbeeld de blauwe druif. Deze kan wel vijf meter hoog worden en heeft weinig onderhoud nodig. Je hoeft er dus niet veel voor te doen, maar je kan wel in augustus heerlijke druiven plukken en eten. Als je ze niet plukt, komen er ook vlinders op af, die het zoete druivensap ook lekker vinden. De braam is ook een leuke optie, want voordat er  bramen groeien aan deze plant, bloeien er ook mooie witte bloemetjes. 

Er is dus voor iedereen wel een geschikte klimplant te vinden. Of je nou je schutting wil opleuken, mooie bloemen in de tuin wil of je eigen fruit wil kunnen plukken, met de juiste klimplant is het allemaal mogelijk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *