Kijk om naar de eenzame onder ons, straks krijgen ze slechte gewoontes

Ik denk dat iedereen ondertussen wel klaar is met deze pandemie. Maar ik ben bang dat de pandemie nog niet klaar is met ons. Terwijl heel langzaam andere landen haar grenzen openen houdt België voorlopig nog haar grenzen dicht. Net zoals vele anderen ga ik mij ondertussen toch redelijk vervelen. Maar ik ben altijd ontzettend blij geweest met mijn gezin in deze lastige tijd. Gezamenlijk komen wij er gemakkelijk doorheen. Wij zijn namelijk prima in staat om elkaar te vermaken. Zo spelen we erg veel spelletjes, wandelen we graag met zijn allen en vinden wij het ook niet vervelend om allemaal thuis te werken. Helaas geld dit niet voor iedereen. Als je namelijk alleen bent zijn je sociale contacten wel erg veel verminderd. Het zou mij daarom ook niet verbazen dat als je op jezelf woont je iets slechter bent gaan eten of zelfs wat meer bent gaan drinken. Maar helaas kunnen sommige mensen ook andere middelen gaan gebruiken om wat ontspanning te krijgen.

 

Eenzaamheid kan zo best gevaarlijk worden

Iedereen heeft denk ik wel van de “corona-kilo’s” gehoord. Ook sommigen zijn wat extra gaan drinken. Helaas zijn er ook andere die in deze tijd verslaafd aan wiet raken. Net zoals dat je wat extra gaat eten kan ik mij zo voorstellen dat verslaafd aan wiet worden haast uit zichzelf gaat. Als je wiet rookt wanneer je soms uitgaat ben je zeker niet per definitie verslaafd. Maar als je alleen woont kan het steeds gemakkelijk worden om snel een beetje wiet te roken en zo gaat het balletje rollen. Laat ik nu maar meteen vooropstellen dat ik geen verslavingsdeskundige ben op wat voor manier dan ook. Ik ben gewoon iemand die graag omkijkt naar de mensen om zich heen. Want ik denk dat sommigen kunnen onderschatten hoe veel impact de lockdown op mensen kan hebben. Extra kilo’s zijn ongezond, maar verslaafd aan wiet worden is heel wat anders.

 

Help elkaar

Dit idee raast al een aantal dagen door mij gedachte heen. Mocht je mensen kennen die nu erg veel alleen zijn omdat ze alleen wonen, ga dan vooral wat leuks met hen doen. Ook al is het maar een simpele wandeling. Want iedereen die zich verveelt zal zich gaan vermaken met van alles om zichzelf te entertainen. Dus juist nu is het goed om naar elkaar om te kijken. Je wilt natuurlijk niet dat iemand door de pandemie een slechte gewoonte krijgt of zelfs verslaafd aan wiet raakt. We zitten waarschijnlijk nog wel een poosje thuis, en ik stel voor dat wij wat meer naar de eenzame onder ons moet omkijken.    

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *