Je woonkamer inrichten zoals jij dat wilt

Ben je van plan om binnenkort je woonkamer opnieuw in te richten of heb je onlangs een nieuwe woning gekocht en moet de woonkamer op de schop? Dan is het slim om een aantal voorbereidingen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling, stijl, sfeer en welke meubelstukken + accessoires nodig zijn. Voordat je begint is het dus slim om een plannetje te maken en wellicht een kleine schets te maken van de indeling. In deze blog nemen we je mee in hoe je dit kan realiseren zodat jij zometeen optimaal kan genieten van je nieuwe woonkamer.

Start me een goed plan

Het is slim om een plan op te stellen. Welke meubels ga je blijven gebruiken, welke kunnen er weg en wat voor meubels ga je nieuw kopen. Schrijf dit in een lijstje op zodat je precies weet welke meubels je nog nodig hebt. Vervolgens is het zaak om de indeling te bepalen, waar ga je bijvoorbeeld de bank neerzetten en waar komt de TV met de TV-kast. Hierbij is het slim om rekening te houden met de aansluiting van de TV. Tegenwoordig kan je gemakkelijk via een internetkabel al TV ontvangen en heb je alleen een HDMI kabel nodig tussen je TV kastje en je TV zelf. Wanneer je alles inzichtelijk hebt is het tijd om aan de slag te gaan. Een goede planning is hierbij van groot belang.

Planning

Wanneer je de woonkamer gaat verbouwen wil je dit natuurlijk zo efficiënt mogelijk doen. Dit kan wanneer je een goede planning hebt. Met een goede planning zorg je ervoor dat alles op het juiste moment gebeurt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door per dag een tijdsplanning te maken. Wanneer begin je met leeghalen, slopen en vervolgens weer met bouwen. Wie neem je hiervoor aan? Zorg ervoor dat diegene ook van de planning afweten. Hierdoor heb je altijd de neuzen dezelfde richting op en kan je gemakkelijk aan de slag met verschillende partijen.

Inspiratie opdoen

Tijdens het gehele proces kan je natuurlijk inspiratie opdoen. Hoe wil jij jouw woonkamer een nieuw leven inblazen? Verwerk dit ook in je plan. Je hebt natuurlijk een aantal basiselementen, maar de accessoires zijn vaak die het afmaken en de sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan planten, kastjes, schilderijen aan de muur, enz. Het is hierin belangrijk dat je goed kijkt naar welke mogelijkheden er zijn en wat past in jouw woning. Elke woning is weer anders en daarom is het slim om helemaal zelf te (laten) ontwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *