Hoe weet ik of ik corona heb gehad?

corona gehad

Er is al heel wat gesproken over corona. Is er een weg uit deze crisis? Voorlopen lijken we het nog niet onder controle hebben. Daarom worden er alsmaar nieuwe maatregelen uitgerold. Nederland heeft een vergelijkbare aanpak met meerdere landen in Europa. Doordat de verschijnselen van het coronavirus veel weg hebben dan dat van een ‘gewone griep’, willen veel mensen weten of ze het coronavirus al eens hebben opgelopen. 

Testen of je corona gehad

Er zijn heel wat zelfafnametesten beschikbaar. Deze testen vooral of je het coronavirus op dit moment hebt. Maar wat als je een aantal maanden geleden flink ziek bent geweest? Was dat het coronavirus of was het een heel ander virus? Veel mensen willen weten hoe het zit. Wist je dat er ook testen beschikbaar zijn die testen of je het coronavirus hebt gehad in het verleden? 

Waarom testen of je corona hebt gehad?

Waarom zou je eigenlijk willen weten of je het coronavirus hebt gehad? Er zijn verschillende redenen te bedenken. 

  • Nieuwsgierigheid: Veel mensen zijn gewoon erg nieuwsgierig. Ze zijn een aantal maanden erg ziek geweest en hebben het idee dat dit het coronavirus geweest kan zijn. 
  • Herstel Bewijs. Heb je het coronavirus gehad? Dan kun je een herstel bewijs krijgen. Wanneer je het virus gehad hebt, maakt je lichaam namelijk antistoffen aan. Hierdoor hoef je geen vaccinatie tegen het coronavirus in te laten spuiten. 

Ervaar je momenteel klachten? Ervaar je momenteel klachten die wat weg hebben van het coronavirus? Ben je bijvoorbeeld verkouden? Dan is het raadzaam om een coronatest te doen. Dit kun je doen bij How Are You Diagnostics. Hier kun je tevens een test kopen waarbij je kunt zien of je corona hebt gehad. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *