Hoe kies je de juiste fiets?

Op zoek naar een nieuwe fiets? Soms kan het aanbod een beetje intimiderend zijn. Het goede nieuws is dat je niet vloeiend hoeft te praten over fietsen om te beslissen welke fiets het beste is voor je avonturen op twee wielen. We zetten de dingen op een rij waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een fiets. Vooral in een fietsland als Nederland, komen er elk jaar nieuwe modellen fietsen op de markt. Wist je dat in Nederland, iedere persoon 1,3 fiets bezit? Dit zijn er dus aardig wat maar af en toe is je geliefde fiets ook aan vervanging toe. 

Bepaal wat voor soort fietsen ga je doen

Elke fiets is perfect ontworpen voor een specifieke fietsstijl, dus de eerste stap bij het kiezen van de juiste fiets is om te beslissen wat voor soort fietsen je wilt gaan doen.

Wil je met een groep de weg op? Misschien zoek je een fiets om als vervoermiddel te gebruiken? Wil je de paden van je plaatselijke mountainbikepark aanpakken? Wil je gezond worden en rondjes fietsen in het park? Wil je gewoon in stijl naar het plaatselijke café gaan? Of ben je gewoon op zoek naar een fiets om met de kinderen op te rijden? Door te beoordelen wat je wilt doen, ben je al snel in de goede richting.

Waar ga je jouw fiets kopen

Weten wat voor soort fiets je wilt, zal een grote beslisser zijn bij het beperken van jouw aankoop punten. Als je regelmatig wilt fietsen, dan is een speciaalzaak voor fietsen waarschijnlijk de beste optie, zoals de Apeldoorn fietsenwinkel. Er zijn ook enkele online retailers die gespecialiseerd zijn in kwaliteitsfietsen, maar je hebt wat basiskennis nodig om ervoor te zorgen dat je de juiste maat krijgt en deze correct afstelt.

Als je budget wat beperkter is, dan zijn er genoeg opties voor een goedkope fiets.Je kan een goede deal vinden bij algemene doe-het-jezelf winkels en tweedehands kopen is ook een optie. Wanneer je de beste e-bike van Nederland wilt, is het wel verstandig om deze bij een speciaalzaak te kopen.

Maat

Het vinden van de juiste fietsmaat is essentieel voor comfortabel en zelfverzekerd fietsen. Veel fietstypes zijn beschikbaar in meerdere maten of afstelbaar op de juiste maat. Op deze manier is het niet te lastig om de juiste maat fiets te vinden. Dit is buiten de kinderfietsen om natuurlijk.

Een fiets met de verkeerde maat kan onhandig of ongemakkelijk aanvoelen en kan ook nog eens onveilig zijn.

Op basis van een aantal factoren, waaronder lengte, binnenbeenlengte, rijervaring en flexibiliteit, is het bepalen van de juiste maat fiets iets dat vaak ervaring vereist. Als je bij je plaatselijke fietsenwinkel koopt, is dit iets waar ze je mee zullen helpen. Zodra de juiste fietsmaat is gekozen, moet je ervoor zorgen dat deze correct voor jou is gemonteerd en afgesteld. De meest gebruikelijke aanpassing is de zadelhoogte, maar de hoogte van het stuur en het bereik tot aan het stuur moeten mogelijk ook worden afgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *