Hoe kies je de beste pen uit

kosten aov verzekering zzp

Voor sommige beroepen en studies is het handig als je gebruik maakt van goede schrijfinstrumenten. Zo kan je natuurlijk denken aan een schrijfster die ook nog graag op papier schrijft maar ook een grafisch ontwerper kan hier veel aan hebben. De pennen van de Hema of Action zullen hun werk doen voor een tijdje maar op is op. Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten merk pennen met jaren ervaring. Dus of je nu voor de Parker vulpen set gaat of toch liever voor de luxe lamy pen, je schrijfervaring zal nooit meer hetzelfde zijn.

Vulpennen

Een vulpen kopen lijkt misschien makkelijker dan het daadwerkelijk is. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten vulpennen in allemaal verschillende soorten prijsklasse. Het is handig om rekening te houden met de penpunt, het ontwerp van de pen en de inkt capaciteit. Voordat je de penpunt kan kiezen is het belangrijk om te weten waarvoor je de inkt pen zal gebruiken. Dit is namelijk het belangrijkste gedeelte van de pen omdat daar het inkt uit komt. Penpunten kunnen een afgeronde punt of een platte punt hebben, sommige zijn flexibel en de ander juist weer niet en je hebt ze in verschillende afmetingen. Van heel dik naar heel dun.

Afmetingen

Voor de schrijvers die erg klein en precies schrijven is de extra fine vulpen de beste optie. Voor de schrijvers die klein schrijven is dat fine, voor de gemiddelde schrijver, dus niet groot niet klein is dat medium en voor de grote schrijvers of voor de mensen die veel handtekeningen moeten zetten is de afmeting boald de beste optie. Het is per merk verschillend wat de precieze mm van het penpunt is. Daarom gebruiken ze meestal deze aanduidingen. 

Afgeronde penpunt of platte penpunt

Beiden penpunten hebben zo zijn voordelen. Bij de afgeronde penpunt krijg je egale lijnen die vooral bij dagelijks gebruik wordt gebruikt. Bij de platte penpunt krijg je juist diverse verschillende maten in lijnen. Hier kan het dus voorkomen dat de ene lijn dikker is dan de andere lijn. Het is je eigen keus wat je hierin fijner vind en wat je uiteindelijk doel is er mee. 

Goede merkpennen

Nu je weet waar je op moet letten is het wel zo handig om te weten welke goede merk pennen er bestaan. Je kan natuurlijk kiezen voor de limited edition montblanc vulpen maar er zijn ook wat goedkopere opties die net zo goed kunnen zijn. Zo kan je een parker vulpen al vanaf 48 euro kopen. Maar ook bij Mont blanc kan je het zo duur maken als dat je zelf wilt. Of heb je al eens aan het merk Lamy gedacht? Dit luxe merk met een erg classy uitstraling is dus niet alleen heel erg mooi maar schrijft ook nog eens heel fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *