Hoe kan je een druk leven balanceren

Tegenwoordig wordt er steeds meer van mensen gevraagd binnen de werkweek en mensen willen ook steeds meer. Sporten, lezen, leren breien, naar de film met wat vriendinnen, op date met je man, tijd doorbrengen met de kinderen. En dan, ook nog tijd over hebben voor jezelf. Nou, het is wel lastig allemaal. Wat kan je dan doen? Gelukkig zijn er veel manieren waarop je meer tijd over kan houden, want het leven wordt steeds drukker maar ook steeds makkelijker. Je kan bijvoorbeeld iets beter plannen in de toekomst, of eten bestellen bij Foodmarkt boodschappen zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over ook nog boodschappen hoeven te doen. We vertellen je hier meer. 

Vooruit Denken 

Als je aan het begin van de week al weet dat je niet meer je favorieten Koffieboon van Lavazza Oro hebt en dat je dinsdag black tiger garnaal wil eten kan je ook net zo goed meteen aroy-d bestellen via Foodmarkt. En al het andere wat je nodig hebt ook. Als je dit aan het begin van de week al kan uitschrijven en plannen dan bespaar je enorm veel tijd. Maar het moet wel slim en goed gedaan worden. Als je er echt heel goed in wordt heb je straks zee├źn met tijd. Je kunt in ieder geval beginnen met het maken van een spreadsheet en bijhouden hoe vaak je bepaalde dingen koopt zodat je weet dat je aan het begin van de week bijvoorbeeld alvast 3 pakken melk besteld zodat je dat niet steeds hoeft te doen.

Tijd besparen

Je kan daarmee ook zorgen dat je al goed hebt nagedacht wat je gaat eten die week. Door je spreadsheet kan je dan ook meteen zien wat je nog in huis hebt! Het zal wel wat werk kosten om hieraan gewend te raken en om het in het begin op te zetten. Maar je zal er uiteindelijk veel tijd mee besparen en je zal jezelf heel dankbaar zijn. Je kan namelijk ook nog zo je avondmalen inplannen zodat je bepaalde dingen in kan vriezen voor volgende week en je kan ook mealprep doen, dus dat je op zondag alvast alles voor snijden en kookt zodat je het door de weeks veel sneller op tafel hebt. Als je nagaat hoeveel tijd het al kost om alles op tafel te krijgen en alles af te wassen bespaar je zo ook tijd. Je kan dan ook nog heel veel tijd besparen doordat je het gewoon laat bezorgen. Een snelle supermarkt bezoek elke dag is namelijk nooit snel. Met het moeten vinden van de shopper tot aan het uitzoeken van alles wat je nodig hebt, de lange rij en de rit naar huis met de zware tas, ben je veel tijd kwijt. Dus hoe fijn is het om aan het begin van de week gewoon je eten te laten bezorgen. Je moet dan dus wel even hebben nagedacht maar als je bedenkt hoeveel tijd en moeite je er daarna mee bespaard is het straks allemaal waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *