Hoe behoud je hout in topconditie?

Hout heeft soms onze aandacht nodig. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat na verloop van tijd  het hout van bijvoorbeeld je kozijnen, meubels of deurposten is gaan rotten en de verf aan het slijten is. In dit artikel zetten zetten wij een aantal tips op rij om het hout rondom je huis in topconditie te behouden!

Wat is houtrot precies?

Houtrot is een veelvoorkomend probleem wanneer vocht weet binnen te dringen in het houtwerk, waardoor schimmels ontstaan die zich een weg in het hout vreten. Houtrot is ten eerste te herkennen aan een verkleuring van het houtwerk; het hout wordt namelijk donkerder. Tevens kunnen er krimpscheuren ontstaan en daarbij zal je merken dat het hout zachter wordt.

Herstellen van hout en slijtend verf

Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan, dan is het belangrijk om het houtwerk geregeld te controleren en  schoon te houden. Voorkomen is immers beter dan genezen! 

Let ook vooral op de vochtbelasting, want houtrot ontstaat alleen als het houtwerk langdurig in contact heeft gestaan met water. Zorg er dus voor dat de oorzaak wordt verholpen zodat houtreparatie niet een terugkerend fenomeen hoeft te zijn.

Mocht de schade al geschied zijn, dan zijn er ook oplossingen om jouw houtwerk weer in topconditie te krijgen. Gelukkig zijn houtrot en slijtende verf goed te herstellen.  Het beste is om er zo vroeg mogelijk bij te zijn en aan de slag te gaan met Repair Care. De Repair Care producten in het assortiment van De VerfVakman voorzien zowel vakschilders als consumenten met de juiste middelen voor houtherstel en houtreparatie. Mocht je toevallig herstelwerkzaamheden hebben, kom dan gerust langs in een van onze tien verkooppunten of neem een kijkje op de website. Bij eventuele vragen zijn wij op werkdagen beschikbaar van 09:00 tot 17:00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *