Hier moet je opletten als je gaat beginnen met paardrijden

Heb je ervoor gekozen om te leren paardrijden? Dat is zeker een uitstekende keuze. Het is een perfecte activiteiten om even sportief bezig te zijn en daarnaast doe je dit ook nog eens lekker in de buitenlucht. Bovendien ben je altijd vergezeld met een of meerdere paarden waar je verschillende banden mee kan opbouwen en veel van kan leren. Het is dus een veelzijdige sport die ideaal is voor de dierenliefhebber onder ons. Wie vindt het nou niet geweldig om een dier te verzorgen en tegelijkertijd hen te leren gehoorzamen? 

Voordat je begint met deze fysieke en mentale uitdaging is het goed dat je enkele aandachtspunten naloopt. Welke spullen heb je bijvoorbeeld nodig van de paardensport online winkel? Wat moet je of kan je voor je paardrijdlessen doen? Wij hebben deze punten voor jou op een rijtje gezet.

Vind de juiste instructeur en doe vrijwilligerswerk op bij een manege of boerderij

Er zijn verschillende instructeurs die op hun eigen wijze jouw kunnen leren paardrijden. Door het uitgebreide aanbod kan het dus lastig zijn om alle opties goed te vergelijken! Het beste wat je kan doen is door verschillende maneges te bezoeken. Neem een aantal proeflessen bij een instructeur en observeer hoe anderen het ervaren. 

Kijk ook niet alleen naar de inhoud van de lessen, maar ook de toestand van de paarden en de stallen waar ze zich bevinden. Het is ook belangrijk om te kijken of de paardrijschool dicht bij jou in de buurt is, want niet iedereen kan het veroorloven om uren naar een plek te reizen om te sporten.

Een andere manier om ervaring op te doen en een manege beter te leren kennen is door er vrijwilligerswerk te doen. Hoe meer tijd je besteed met een instructeur en de paarden, hoe meer je gaat ontdekken. Vrijwilligerswerk hoef niet zo veel tijd in beslag te nemen: elke week een middag bij de manege zijn is al voldoende. Tijdens je taken (het onderhouden van de stallen en het verzorgen van de paarden) leer je of het iets is voor jou. Als het snakt naar meer, dan weet je zeker dat je bij de juiste manege zit.

Lees meer over de juiste materialen en leer je paard kennen

Voordat je daadwerkelijk gaat paardrijden, is het belangrijk dat je de juiste materialen aanschaft. Voor paardrijden heb je enkele spullen nodig, zoals een zadel, een hoofdstel voor het paard, borstels en dekens om je paard goed te verzorgen. Al deze spullen kost wel veel geld, dus het is ook goed om te weten dat je een budget beschikbaar hebt! Omdat deze spullen zoveel kosten, is het ook handig om te investeren in duurzamere varianten. Zo kan je nog lang met je spullen gaan, als je besluit om nog voor een aantal jaren deze ruitersport te beoefenen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *