Grieks aan de Turkse kust

Kos Griekenland

Wanneer je op zoek bent naar een van de oudste vakantie eilanden dan is Kos Griekenland een goede keuze, het eiland ligt aan de Turkse kust bij Bodrum. Je kunt er niet alleen heerlijk vakantie vieren door de mooie stranden, maar het is ook een van de weinige eilanden die geschikt is om mooie fietstochten te houden. Het eiland is niet heel erg groot, maar ondanks dat is er wel veel te doen. Leuke bergdorpjes afgewisseld met mooie stranden, eigenlijk heet Kos alles te bieden wat je wenst.  

Gezellig winkelen en een terrasje pakken

Ben je een liefhebber van winkelen en van terrasjes, dan is Kos Griekenland zeker een stad waar je naartoe moet gaan. Met de vele winkeltjes, smalle straatjes en terrasjes heb je een perfecte vakantie. Je ziet aan alles dat Kos stad een oude stad is, de invloeden uit de Byzantijnse, Turkse, en Griekse tijden zijn er duidelijk te zien. Het paleis van de Gouverneur is ook een kenmerkende bezienswaardigheid in de stad, ook de beschilderde kerk in de stad is opvallend en mooi om te zien.

Kos Griekenland

De bergen in naar Zia

In Kos Griekenland kun je ook naar het schitterend gelegen bergdorpje Zia, helaas is het dorp wel wat toeristisch maar dat maakt het dorp niet minder mooi. Vanuit de bergen heb je een mooi uitzicht over het dorp heen, het is een aanrader om naar de zonsondergang te kijken vanaf het bergdorpje. In de vakanties is het erg druk met bussen en toeristen, dit is een stuk minder als je buiten de vakanties om gaat. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *