Goedkoper een tuin aan laten leggen

Een prachtige tuin aan laten leggen door een hoveniersbedrijf waar je in de zomer met hele gezin kunt vertoeven is niet alleen een tijdrovende klus maar kost ook aardig wat centen. Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen waardoor je kunt besparen en dat geld in andere dingen kan steken. We nemen meerdere tips met je door in dit artikel.

Kies voor een basic tuin

Als je niet wilt dat je nieuwe tuin bergen met geld kost kun je er voor kiezen om de tuin lekker basic te houden. Laat de wat luxere dingen achterwege, dit zijn vaak de duurste onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping, buitenkeuken of een vijver. Wil je één van deze dingen toch kun je besluiten om deze later aan de tuin toe te voegen en eerst iedere maand een bedrag opzij te zetten.

Koop je eigen materiaal

Een goede bespaartip als je een tuin laat aanleggen door een professioneel hoveniersbedrijf is door zelf het materiaal te kopen in bijvoorbeeld de bouwmarkt. De hoveniers rekenen vaak een hoger bedrag omdat zij natuurlijk ook winst moeten maken. Koop je schuttingen, bestratingen en andere materialen zelf bij de bouwmarkt en je bespaart makkelijk honderden euro’s. Als je het hele proces uit handen wil geven dan kun je terecht bij Green Art.  Tuinontwerp maken doen ze ook voor je en dan kun je eventueel alles zelf door hun laten doen.

Gebruik een bestaand ontwerp

De eerste stap van het aanleggen van een tuin is het maken van een ontwerp. Je maakt in samenwerking met de hovenier een tekening zodat jij en de hovenier precies weet hoe de tuin eruit moet komen te zien. Dit betekent wel dat je ook hier voor moet betalen. Om dit te voorkomen kun je op het internet zoeken naar bestaande ontwerpen die je misschien wel mooi vindt en daardoor een ontwerp laten maken niet meer nodig is. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat de afmetingen enigszins hetzelfde zijn.

Koop jonge planten

De laatste bespaartip die we je mee willen geven is het kopen van jonge planten. Deze zijn stukken goedkoper dan planten die al volgroeid zijn. Het nadeel is dan wel dat je wat langer moet wachten voordat het naar je zin is maar het scheelt een heleboel geld. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *