Geef je tuin een make-over!

Het wordt eindelijk echt weer bijna lente. Na een lang jaar van binnen zitten en met name de laatste zware wintermaanden zijn we allemaal wel toe aan een beetje zon en licht. Bij vrijwel iedereen roept dit weer automatisch een behoefte op om weer lekker te gaan tuinieren. Het zien bloeien van alle planten en bloemetjes buiten geeft ons het gevoel dicht bij de natuur te staan, iets wat we in de winter juist liever vermijden. Dan is niets zo lekker als je gehele tuin goed opruimen en schoonmaken en te zien hoe je deze nog lekkerder kan maken voor in het mooie weer!

Onderhoud

We denken er niet altijd aan, al helemaal niet als het vriest in de koude winter maanden, maar een tuin met veel planten heeft altijd ook veel onderhoud nodig. Buiten het moeten opruimen en schoonmaken van alle blaadjes die vanaf het najaar beginnen te vallen, de grond die vies wordt van de regen en sneeuw, moeten ook de planten zelf vaak gesnoeid worden. Door alle oude takjes weg te snoeien geef je de plant de kans en de ruimte om weer goed te groeien wanneer het weer dat straks weer toelaat. Het is dus belangrijk dat je dit onderhoudt nog voordat de echte lente toeslaat. Dus nu is hét moment om in de tuin lekker aan de slag te gaan!

Een nieuwe sfeer

Wanneer alles weer helemaal netjes is en de schoonmaak er weer op zit, is het tijd voor een make-over. Meer dan ooit zijn we aangewezen op ons eigen huis en onze eigen tuin, dus als het straks zomer is en de avondklok blijft of er komt een nieuwe golf en nieuwe lockdown, wil je wil dat jij gewoon vanuit je eigen tuintje lekker van het mooie weer kunt genieten. Zorg er dus voor dat je er zo comfortabel mogelijk kunt zijn. 

Belangrijkste daarvoor zijn mooie tuinmeubels. Een lekkere loungeset of bijvoorbeeld een ligbed waarop je lekker kunt zonnen. Misschien kun je zelfs een afdakje boven jouw stukje terras bouwen zodat je ook als het regent lekker buiten kunt zitten met een vuurtje aan of de barbecue. De barbecue aan op een late zomeravond, een lekker koud drankje en goed gezelschap, dat kan zelfs in een lockdown nog een heerlijke manier zijn om echt goed te ontspannen. Maar ook de sfeer in de tuin is heel belangrijk. Net zoals in je interieur zijn kleuren en decoraties meer van belang dan je denkt om je echt goed te voelen in je tuin. Hang iets leuks op, zoek mooie meubels in jouw stijl, kies mooie nieuwe planten uit en zet deze in een mooie capi plantenbak. Deze ogen mooi maar toch natuurlijk waardoor jij helemaal één kan worden met je heerlijke tuin. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *