G4S veiligheids-trainingen voor werkgever en werknemer

Of je nu werkgever of werknemer bent, G4S veiligheids-trainingen kunnen van pas komen. Als werkgever ben je verplicht een veilige werkomgeving te realiseren en onderhouden. Daarvoor kunnen G4S veiligheids-trainingen uitkomst bieden. Als werknemer of zelfs toekomstig werknemer kun je ook baat hebben bij deze trainingen. Ze geven je een streepje voor op concurrenten of collega’s. Dat kan je misschien je baan opleveren, maar ook als je al in dienst bent zou je hier een extra vergoeding voor kunnen vragen bijvoorbeeld. Je vindt alle G4S veiligheids-trainingen op de site.

EHBO en BHV

Veiligheidstrainingen kunnen bijvoorbeeld EHBO of BHV zijn. Deze twee lijken op elkaar, maar zijn wel degelijk verschillend. Tijdens een EHBO training leer je met name hoe je moet handelen bij een ongeval in de zin van iemand helpen. BHV richt zich hier natuurlijk ook op, maar bij een BHV training hoort ook het alarmeren en communiceren in algemene zin. Het verschil zit hem dus in de focus tijdens een ongeval: bij EHBO help je onder andere wonden verzorgen en verbinden, bij BHV help je met de ontruiming van het pand. Je leest er alles over via deze link.

VCA en VOL-VCA

Een andere kant van de G4S veiligheids-trainingen is de VCA. Dit is een training die een certificaat kan opleveren als je deze naar voldoening afrondt. Dit gaat niet zo zeer over handelen in noodgevallen of ongevallen. VCA richt zich op het herkennen van risico’s, het veilig en gezond werken in een specifieke sector en hoe in jouw werk rekening gehouden kan worden met het milieu. Je kunt hiervoor een basistraining volgen, maar als je een streepje voor wil hebben, kun je ook gaan voor de VOL-VCA. Daarin word je opgeleid tot leidinggevende omtrent veiligheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *