Extraatje voor je personeel, wat kan wel en wat kan niet?

Als je werknemers hun werkzaamheden goed uitvoeren en naar verwachting of zelfs boven verwachting presteren binnen je team, dan wil je ze daar af en toe voor belonen. Je wilt ze daar iets extra’s voor geven, zodat je werknemers weten dat dit gewaardeerd wordt. Dit extraatje noemen we ook wel secundaire of tertiaire arbeidsvoorwaarden. De arbeidsvoorwaarden kunnen onder andere een hoger salaris zijn, maar ook een bonus, een auto van de zaak, extra vakantiedagen, een eindejaarsuitkering of een attentie op een feestdagen. In dit blog vertellen we je graag meer over wat je wel en wat je beter niet kan doen als je je werknemers graag een extraatje wilt geven.

Niet te veel

Een extraatje kan je zien als een soort cadeautje of presentje. Dit wordt meestal uitgereikt op een bijzonder moment. Bijvoorbeeld bij een verjaardag of als iemand geslaagd is voor zijn school of rijbewijs. Er staat een bijzondere prestatie tegenover en vaak is de waarde van een presentje daar ook van afgeleid. Wanneer iemand bijvoorbeeld een tientje of twintig euro ontvangt voor zijn verjaardag vinden we dat een normaal bedrag maar wanneer iemand honderd of zelfs duizend euro krijgt is dit behoorlijk veel. Zeker omdat het ‘maar’ zijn verjaardag is. Daarnaast verwacht de jarige in de toekomst waarschijnlijk ook een presentje van grote waarde omdat je dat tenslotte dit keer ook hebt gedaan. Hij zal teleurgesteld zijn als dit dan niet het geval is. Bij dit voorbeeld spreken we van overwaarderen en je moet oppassen dat je dat ook niet bij je werknemers doet. Blijven de prestaties van je werknemers altijd relativeren en op waarde schatten. Het is makkelijker om er nog een beetje bij te doen dan er wat af te halen.

Maar ook niet te weinig

Eigenlijk bij alles waar het woordje ‘te’ voor staat  kunnen we er al vanuit gaan dat het niet meteen positief is. Naast werknemers te veel extraatjes geven kan je een werknemers ook te weinig geven. Als jouw werknemer ontzettend hard zijn best doet en zelfs nog werkzaamheden naast zijn eigen dagelijkse taken oppakt maar daar totaal geen waardering voor krijgt zal hij in het vervolg wel twee keer nadenken voordat hij zoiets opnieuw zal doen. Ook een keer per jaar een extraatje geven is aan de magere kant. Zorg ervoor dat je naast het jaarlijkse vakantiegeld ook iets geeft tijdens de feestdagen. Een chocoladeletter of kerstkado voor je personeel is iets wat er eigenlijk wel gewoon een beetje bij hoort.

Lekker standaard

Het laatste punt dat ook zeker niet onbelangrijk is, is het soort extraatje dat je geeft. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar een attentie zijn werkgevers al snel geneigd om iets standaards te geven, vaak ook omdat ze het zelf ontzettend druk hebben. Op zich niks mis mee natuurlijk, maar een werknemers zal het veel leuker vinden als de attentie iets persoonlijks is. Zelfs als de waarde van de attentie een stuk lager ligt op financieel vlak, zal de emotionele waarde stijgen. Emotionele waarde is ook een ontzettend belangrijk element voor een goede relatie. Zelfs met goedkope kerstpakketten kan je er iets heel persoonlijks van maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *