Dit is hoe je voor meer licht in de woonkamer zorgt

De donkere winterdagen komen er weer aan. Veel mensen hebben ‘s ochtends last om uit bed te komen en functionering minder goed op het werk door gebrek aan licht. Het is goed om te weten wat je aan gebrek aan licht kunt doen en hoe je je hierdoor beter voelt, mocht je hier veel last van hebben. In dit artikel lees je wat je kan doen om meer lichtinval te generen in je woonkamer en welke middelen je kunt gebruiken om minder last te krijgen van de donkere dagen.  

Gebruik lichte tinten in je woonkamer 

Een beginpunt van een lichte woonkamer is het kleurgebruik dat je toepast in de woonkamer. Maak je gebruik van donkere meubel tinten voor bijvoorbeeld je bank of kasten? Wellicht eens verstandig de boel op te fleuren met lichtere accessoires. Toe aan nieuwe bank? Kijk eens naar crème-tinten. Ook aardetinten doen het goed bij de bevordering van lichtinval.  

Bepaal jouw type raamdecoratie 

Raamdecoratie draagt bij aan de sfeer, maar stimuleert of beïnvloed ook het lichtinval in je woonkamer of andere kamers. Welk type raamdecoratie heb jij? Heb jij bijvoorbeeld jaloezieën die vrijwel de gehele kamer bedekken wanneer je deze half open laat? Tip: trek je jaloezieën eens helemaal naar boven voor een veel beter lichtinval in je huis.  Of overweeg jij juist gordijnen woonkamer, dan is het goed af te wegen welke kleur deze gordijnen zijn, dit kan namelijk behoorlijk bijdragen aan het lichtinval in je woonkamer. Ook het type stof zorgt voor een betere wering tegen de zon, in de zomer is het juist lekker een lichte stof te nemen zoals linnen gordijnen. Kijk dus goed na het materiaal voordat je een beslissing maakt om nieuwe gordijnen aan te schaffen.  

Werkt niks tegen de donkere dagen: probeer dit! 

Je hebt het waarschijnlijk wel eens vaker gehoord: speciale lampen die helpen bij het krijgen van meer vitamine. Deze lampen hebben eigenlijk dezelfde functie als de zon. Wanneer jij meer vitaminen D tot je krijgt, krijg je meer energie en voel je je ook beter. Deze lampen hebben dezelfde functie, wanneer de zon voor langere periode weg is, tijdens de koude winterdagen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *