De waarde van Elon Musk

Het vermogen van Elon Musk groeit met de dag. Hij is al de rijkste man ter wereld maar wordt steeds rijker. Geld maakt duidelijk echt geld. Hij is oprichter van SpaceX en is CEO en oprichter van Tesla. Hij is spraakmakend in verschillende nieuwsartikelen. De naam van zijn zoon X AE A-XII Musk zorgde bijvoorbeeld al voor veel verbazing bij de lezers. Door vooral het succes van Tesla is Elon Musk aan de top gekomen van welvarendheid.  

Tesla 

Tesla is in 2003 opgericht in de Verenigde staten. Ze zijn marktleiders in het verkopen van elektrische auto’s, vrachtauto’s, zonnedaken en energieopslagsystemen. Tesla heeft wereldwijd verkooppunten en de auto’s worden steeds populairder. Het is de weg naar een duurzamere toekomst. Ook komen er steeds meer oplaadpunten waardoor de rij ervaring ook gemakkelijker wordt. De Tesla’s zijn niet meer weg te denken van de snelwegen. Modellen zoals de Tesla model Y gaan als warme broodjes over de toonbank.  

Andere automerken volgen de trend door ook hybride of totaal elektrische auto’s te produceren. De ontwikkelen worden gevolgd en Tesla was de primeur. Zo kan je nu ook de Ford Mustang Mach E compleet elektrisch rijden.  

Het groeiende vermogen  

De topman van Tesla is de rijkste man van de wereld. De miljardair is vorige week zelfs nog rijker geworden. Autoverhuurbedrijf Hertz kocht 100.000 Tesla’s. Deze mega order zorgde ervoor dat de marktwaarde van Tesla met 1 biljoen dollar steeg. Dit komt overeen met 860 miljard euro. Elon Musk heeft natuurlijk veel aandelen van het bedrijf. Hij bezit namelijk 21 procent van de aandelen van Tesla. Het vermogen van Elon Musk steeg door deze verkoop alleen al 12 miljard euro. In totaal wordt Elon Musk zijn vermogen nu geschat op 210 miljard euro. Dit maakt hem de rijkste man ooit. Hij passeerde Jeff Bezos van Amazon een maand geleden en is nu niet meer weg te slaan van de eerste plek. Jeff Bezos zijn vermogen is alleen maar gedaald. Zijn vermogen wordt nu geschat op 166 miljard euro.  Het vermogen van de beide mannen is bijna niet meer uit te geven. En dat op zijn 50-jarige leeftijd.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *